söndag 24 oktober 2010

Idag var det -5 grader ute när vi vaknade.
På förmiddagen förberedde oss för att åka ut på anlagsprov för viltspår.
Marie och Pi kom och vi tog en halvtimmes promenad i skogen så att hundarna fick springa av sig. Sedan åkte vi ut till Grycksbo och upp ovanför Harmsarvet. Där mötte domaren Eva-Lisa Hoel upp och visade oss ut i skogen.
Budda fick börja. Jag var pirrig och men Budda tar upp spåret med spårar lite osäker i början. Gick förbi första vinkeln, men letade sig tillbaka och klarade den. Klarar andra sträckan och vinkel utan tvekan. Spårar tredje sträckan kryssande ner mot vinkel, det är blött och vi hoppar på tuvor, det är mycket färska rådjurspår som han söker av men återgår till sitt spår! Resten av spåret klarar han utan tvekan. Spårtid 18 min. Domaren skrev: En hund som startar osäkret men jobbar upp sig och gör ett mycket bra spårarbete de sista två sträckorna där han reder ut färskt vilt som passerat. Spårnoga herre.
När Budda hittade klöven var det en älgklöv som han inte kände igen, han var tveksam att ta den, men vaktade den ändå....
Sedan var det Pis tur. Pi var otroligt taggad så det gick fort i spåret. Pi klarade första streckorna utan tvekan. Sprang förbi tredje vinkeln men letade sig tillbaka. Resten av spåret klarade hon galant. Spårtid 11 min. Marie behöver jobba på att få ner Pis tempo, men hon är en duktig spårhund och motivationen är det inget fel på.
Vi åkte hem med två godkända spårhundar!! Nu är det bara att fortsätta träna så att vi kan gå öppet spår till våren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar