måndag 6 augusti 2012

Budda och syrran Baby
Vi var förra veckan på besök i Skåne. På vägen ner övernattade vi utanför Jönköping på Hooks Herrgård. Budda var kanonduktig och låg och sov i Anders säng när vi var iväg och åt middag. Det var första gången som vi lämnade honom ensam på ett hotellrum!
På söndagen åkte vi sedan ner till Sövesta och Anna o Lars och hundarna. Budda och deras tikar funkade hur bra som helst tillsammans. Mamma Coco talade tydligt om för honom vad det var som gällde och som hon vill att det ska vara så blir det!
Budda och syrran Baby lekte en stund. Han hälsade på småsyrrorna Higgs och Alice. Han vågade sedan nosa lite på mamma Cocooch sen var det klart.
Vi fick låna Anna och Lars hus inne i Ystad och vi var ut och åt en god middag tillsammans med dem på söndag kväll.

lillasyster Higgs vid Ales stenar
På måndag fm tog Anders, Budda och jag en promenad genom Ystad. Det är en mysig gammal stad och det blev en massa bilder på fina hus och blommor. Vid lunch mötte vi Anna vid Hantverkarnas hus och köpte med oss lunchsallader hos Lisas skafferi. Sedan åkte vi till Brukshundsklubben så att Budda och jag kunde träna på deras gunga, vilket inte gick så bra.... men det var mycket goda sallader!
Sedan åkte vi vidare till Ales stenar. Lillasyster Higgs var med och vi beundrade utsikten och stenformationen. Efter det åkte vi vidare till Sandhammaren och Anders och jag badade fötterna i havet och gick på den ljuvliga sandstranden. Sen blev det kaffe och glass.
Vi avslutade rundturen med att åka till Ingelsta kalkon och köpte med oss kalkonsnurror till middagen. Anders och jag passade även på att köpa lite kalkonkorv och rökt kalkonfiol.
Anna körde oss sedan hem till Sövestad. Där väntade Coco, Baby och Alice. När vi senare åt middag låg alla 5 hundarna på golvet och sov!

Lillasyster Alice


Tisdagmorgon åkte Anders och jag först till Glimmigehus. Vi turades om att gå in och titta och att vara med Budda. Det var spännade att se hur mycket som faktiskt finns kvar efter alla dessa år.
Efter det åkte Villhemsdals mejeri och köpte en massa underbara ostar!
Vi åkte sen vidare mot Simrishamn och tittade på hällristningar och passade även på att plocka lite stenar på standen. Budda kunde då springa lös en stund, men han vill inte gå i vattnet. Anders tog den fina bilden på oss på den stranden.
Vi fortsatte sedan upp till Kivik och till Kiviks musteri. Det var ingen höjdare, massor av folk och bilar, trångt och ingen skugga. Vi valde att snabbt åka därifrån och efter lite letande hittade vi ett Gästgiveri i Brösarp och åt en mycket god lunch. Hemresan gjorde vi genom att åka så havsnära vi bara kunde och njöt av det underbara landskapet!
På kvällen tog Budda och jag en promenad ner till Lisas skafferi och köpa med oss paj till kvällsmat.
Onsdag fm lämnade vi Budda hemma och tog en rundtur i Ystad. Vi var in på några gallerier och jag hittade lite kläder i en liten butik i Per Helsasgård. Vi var även in i Handverkarnas hus och tittade på Annas fina konsthantverk.
På em lämnade Budda och jag Anders och åkte upp till Anna och tjejerna.
På kvällen gick Anders och jag ner till havet och en restaurang och åt en underbar fisk och skaldjursgryta.
Torsdagsmorgon bar det av hemmåt igen.
Tack Anna och Lars för lånet av huset i Ystad och för all gästfrihet! Vi längtar nu efter att få låna hem Baby!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar