onsdag 14 april 2010

Även idag har vi haft vackert vårväder med drygt +10 grader!
I morse kom Marie o Pixi och hämtade oss för resa ner till Avesta smådjursklinik. Båda hundarna var fastande och Budda hade varit mycket fundersam varför han inte fått någon frukost.
De fick komma in samtidigt men de tog Pixi först. Det visade sig att tre av klinikens fem anställda hade jaktlabbar från hennes linje! Det blev lite uppståndelse och stamtavlan gick runt, Marie fick massor av information om hundarna bakom Pixi!
Pixi slocknade rätt fort efter att hon fått sin spruta och Budda blev lite orolig när Marie bar iväg henne. Men när vi blev själva så lugnade Budda ner sig. När det röntgat Pixi var det Buddas tur. Först vägdes han och han vägde 22,7 kg och sedan fick han sin spruta. Det tog inte lång tid förrän han låg helt slö på golvet. Marie kom tillbaka med Pixi och Budda reagerade knappt fast hon la henne på golvet bredvid honom. Jag bar sedan in honom till röntgenrummet. Det gick bra och veterinären var nöjd med bilderna på båda hundarna. Buddas ena höftskål var lite osymmetrisk, men kulorna låg bra i på båda sidorna. Det är nu bara att hålla tummarna för att SKK bedömer den som helt ok!
På bilden har vi åkt till Dalahästen i Avesta och stannade för att fika och låta hundarna få vakna till. De var fortarande ostadiga på benen och Pixi hade svårt att hålla benen i styr. Resan hem gick sedan hur bra som helst.
Väl hemma tänkte jag gå en bit så att Budda kunde få kissa, men han vägrade att gå så det var bara att gå in med honom. Sedan sov han hela em. Vi var ut en kortis på kvällen och nu sover han igen.
Pixi, som fick mindre med lugnande, var helt pigg när de kom hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar