torsdag 19 november 2009

På fm idag var det uppehåll och rätt varmt.
Marie och jag hade bestämt att vi skulle ut och spåra med hundarna idag. Jag åkte ut redan klockan 8 och lade 4 viltspår, 100-120 steg mellan 2 vinklar och spårslut. Jag var helt slut när jag efter en timme var klar.
Efter nästan 3 timmar var Marie och jag ute i skogen med Pixi och Budda. Budda fick gå det första spåret. Första vinkeln gick perfekt men sen var det något som skrämde honom, har reste ragg och ville inte fortsätta framåt. Vi har ingen aning om vad det kunde vara, men vi ropade och stojade en stund och fortsatte framåt. Sen tog Budda upp spåret igen och resten gick hur bra som helst. Det gick dessutom fortare för Budda i spåret idag.
Sedan var det Pixis tur. Pixi spårar snabbt och idag vart det lite stökigt vid vinklarna. Det som var fascinerande var att hon inte gav upp utan letade vidare tills hon hittade spåret igen. Buddas och Pixis andra spår gick helt perfekt för dem båda. Det enda var att Pixi gick förbi spårslutet och fortsatte i mitt spår. Man kan ju fundera vad det är som Pixi spårade, mina steg, blod eller skånken?
När vi kom tillbaka till bilen efter att Pixi spårat sitt andra spår, hade Budda lyckats ha sönder nätet i öppningen på sin bur. Han var inte alls nöjd med att bli lämnad i bilen utan i frustration hade han sönder buren.... så kan det gå.
På em köpte jag lite markisväv och har lagat buren, nu är det inte nät i öppningen så förhoppningsvis håller det lite bättre.

1 kommentar:

  1. Hej,
    Kul att ni är ute och spårar, och kul att det går bra. Jag imponeras av er träning och aktivitet. Stor kram till Budda!

    SvaraRadera