måndag 17 oktober 2011

I lördags morse var Budda och jag ute och gick viltspåren som jag hade lagt kvällen innan. Första spåret vare ett rätt kort spår men med återgång och 4 vinklar. Budda gick det klockrent!! Det andra spåret var lite längre och gick parallellt med cykelbanan mot Stångtjärn. Där går det mycket hundar och det kom naturligtvis en liten hund när vi gick spåret. Budda blev naturligtvis nyfiken på hunden men tog upp spåret igen. Men sen missade han en vinkel men hittade tillbaka till spåret. Han hittade en rådjurslega, men även nu kom han tillbaka till spåret. Jag hade lagt spåret upp på en grusplan och det var inga problem, sedan skulle han gå igenom ett snår och det var lite svårare men han löste det också. Avslutningen var sedan inga problem. Det kändes bra att få ett par bra spårningar igen!
I går söndag var vi till Ninnie på em. Sofia tränade Bosse och Doris och Ninnie tränade Aron. Först tränade Sofia och jag gungan med Bosse o Budda. Ninnie stod med en fot på gungan och hundarna skulle springa hela vägen upp. Budda tvekade i början, men de sista gångerna hade han sitt gamla sug på gungan igen! Jippi!! Bosse var också tveksam i början men gick kanon på slutet.
Sedan tränade vi en galen slalomövning som började och slutade i tunnlar. Tanken var att man skulle kunna köra tunnel slalom tunnel slalom i en åtta. Det är inte enkelt för hundarna att fortsätta med slalom när tunnelöppningarna ligger på båda sidorna minder än en meter från slalomen och ingången i slalomen blir 90 grader från tunnelutgången. Med lite trix så fixade Budda nästan att göra allt i en åtta!
Sedan tränade vi bakombyten och att hålla ut för att gå från en tunnel in i en annan utan att behöva följa med, för att sedan ta ett hinder bakvägen. Det sista var lättare än det verkade när man inte behövde följa med i tunnlarna. Budda hade mycket bra tunnelsug idag, vilket också kändes kanon.
Idag har det bara blivit ett par promenader upp till Slättaskogen, men han ligger och sover så gott nu så jag tror inte att han lidit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar