måndag 9 juli 2012

Igår var vi på Springerklubbens Club Show i Arboga. Det var 161 hundar anmälda, varav 147 var vuxna hundar! De hade förutspått regn, mycket regn, men så blev det inte! Det var uppehåll hela fm och när det var våran tur var det bara lätt duggregn!
Dagen började redan 04.15 när klockan gick igång. Anders hjälpte mig med frukost och kaffekokning, vilken ängel!! Åkte ner till Johanna i Avesta och packade över allting i hennes bil. Budda och Troja fick dela bur. Gunilla fick inte plats, så hon åkte efter i sin bil.
Först ut var hanvalparna, Torsten och Zorro var med, men gick inte vidare. Sedan var det Troja och Higgs tur och det gick på samma sätt med dem. Men alla 4 fick fin, fin kritik! Gunillas Meya fick Very good och fick inte heller vara med något mer. Sen var det lunch. Springerklubben fyller 30 år så de bjöd på lunch som vi åt i regnet i våra tält. Tältet är guld värt sådana här dagar! Budda låg och sov gått i buren, men var lite störd när Troja tröttnade och pep. Men för det mesta gick det riktigt bra!!
Bilden nedan visar "syskonen bus" från Coco och Scotts kull.
Torsten, Zorro, Higgs och Troja
Efter lunchen var det bara en klass kvar innan det var vår tur. Pappan till Babys kull, Prince var också där med matte Maria. Det var 17 öppenklass hannar! Vi delades upp i 3 grupper och Budda och jag sprang som nummer 2. Då var det fart på Budda och han sprang på ordentligt. Sedan fick vi vänta en stund till innan vi skulle in. Då var Budda seg och ville inte springa som jag ville....
Dommaren Trudy Topliss från England gav Budda följande kritik: Correctly sized dog werning a smart black/witht coat, masculin head and soft expression, a little upright in shoulder, I would preter more neck, strong though the body, moved better at the front and in the rear today, unfortenatelly he moved a little close behind. Very good. Så var det över för vår del.... Det blev "bara" Very good för Prince med. Men det var bara 9 av 17 som gick vidare och bara 10 av 36 tikar, så bedömningen var tuff idag!
Tack Johanna för trevligt sällskap, goda mackor och bilskjuts, tack Gunilla för trevligt sällskap och djungelolja mot alla mygg, tack Anna M, Anna L och Maria för att även ni finns och förgyllde dagen!
Budda och Troja var mycket trötta när vi väl kom in i bilen med alla saker och kunde åka hemåt. Budda och jag kom hem strax före klockan 22, det blev en mycket lång dag och vi sov båda ovaggade hela natten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar